Aktiviti di Ofis

Aktiviti Di Ofis Slideshow: Kak’s trip from Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia to Labuan was created by TripAdvisor. See another Labuan slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

Wednesday, May 4, 2016

PPbil.1/2016

merealisasikan PPbil.1/2016 dengan beberapa taklimat dihadiri;

1.

Monday, April 4, 2016

Office Politics

Dari dulu hingga sekarang tak habis2 aku menyaksikan situasi ini 'ofis politik'....malas nak fikir ....malas nak masuk campur....tapi sebagai manusia biasa aku tidak lari dari memikirkannya dan meluat dengan sikap orang2 macam ni...bodek bos....berlagak pandai....tapi sebenarnya terdapat lompong di sana sini.....bila aku fikirkan aku baru saja nak sembuh ....berhadapan dengan situasi ini membuatkan aku tidak lari dari mengalami stress lagi....ya Allah peliharalah aku dari semua ini....bersihkan hatiku ya Allah dari memikirkan sikap orang2 yang seperti ini.....
Dalam diam aku melihat....mendengar dan mentafsirkan sendiri sikap mereka.....3 tahun lagi tempoh persaraan ku.....rasanya sangat lama lagi untuk ku terpaksa menghadap insan2 yang mengamalkan ofis politik......apa nak buat.....semoga aku diberi kesihatan dan bahagia menempuh hari2 seterusnya.

Friday, March 25, 2016

memantau ke sekolah 250316

wah...baru 2 hari masuk kerja aku kena pergi memantau ke sekolah...BPK...ok jer....ikut jer jadual...no problem..

sebelum ke sekolah tu aku singgah minum dulu dengan en.husband driver aku sebab dah pencen.
sampai disekolah muka2 ceria dan gembira menyambut aku...wah seronoknya jumpa kawan2 lagi...
Pengetuanya juga aku kenal...dah biasa bercerita....
semakan BPK berakhir juga hingga jam 11.30 pg....siap dengan penutupnya oleh KU....memang best lah bos kami ni....sangat membantu....terima kasih bos....



Masuk kerja 230316

Alhamdulillah....seawal pagi sebelum subuh aku dah bersiap....masak untuk bekal ke ofis....aku masuk kerja dah
happy jumpa kawan2....masing2 bertanya khabar....jumpa muka2 baru...bos2 baru....
Pagi tu aku kena attend meeting untuk unit....pembahagian tugas kata bos ku yang baru...aku ok jer...terima dengan hati terbuka tugasan yang diberikan...bagi aku kerja2 tu satu amanah yang perlu aku siapkan....
terima kasih bos kerana memahami....kerja2 untuk aku tu boleh saja aku buat....no problem....dah jadi otai ni kerja2 tu dah juga aku lakukan sebelum ini....boleh jer....


Wednesday, March 9, 2016

MC bersambung lagi

Sepatutnya cuti sakit ku sehingga 4Mac. Tak sangka pula 4Mac tu aku kena masuk wad lah pulak sehingga 8Mac dan Dr bagilah cuti sehingga 11Mac.
11Mac ada temujanji lagi dengan Dr Pakar....tak pasti sama ada dapat cuti lagi atau kena kerja semula. Tunggu dan lihat sampai tarikh itu.